بازار مشهد التهابی ندارد ۷۱ کیلوگرم شمش طلا فروخته شد (۱ خرداد ۱۴۰۳) دستاورد‌های آیت‌ا... رئیسی برای اقتصاد ایران اصلاح زیرساخت‌های اقتصادی در دولت سیزدهم آپارتمان‌های ۸۵ متری را در منطقه ایثارگران مشهد پیدا کنید (۱ خرداد ۱۴۰۳) صنعت بیمه در فروردین سال جاری ۸.۹ همت خسارت پرداخت کرده است جریمه سنگین در انتظار بانک‌های متخلف در پرداخت تسهیلات مسکن واکنش بورس به خبر شهادت رئیس جمهور چه بود؟ | گزارش وضعیت بازار سهام ( یکم خرداد ۱۴۰۳) حباب سکه پس از شهادت رئیس‌جمهور افزایش یافت + علت (یکم خرداد ۱۴۰۳) قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (یکم خرداد ۱۴۰۳) قیمت کارخانه‌ای محصولات سایپا اعلام شد + جدول صادرات ۹۰ درصد طلای سرخ از ایران است | سهم پایین زعفران ایران از تجارت دنیا نحوه صدور و نقد کردن چک‌های بانکی تغییر کرد آینده اقتصاد ایران پس از درگذشت آیت‌الله رئیسی چه می‌شود؟ | نمونه‌های تاریخی چه می‌گوید؟ مستاجران تا ۵ سال فرصت شکایت از صاحب‌خانه را دارند | در چه صورت می‌توان شکایت کرد؟ قیمت طلا، دلار، سکه و ارز دیجیتال در بازار امروز (سه شنبه، یکم خرداد ۱۴۰۳) سوءاستفاده دلالان ارز از شهادت رئیس‌جمهور سهمیه بنزین خردادماه بدون تغییر شارژ شد تخلف یک شرکت تولیدی محصولات چرمی به ارزش بیش از ۲ میلیارد ریال در مشهد و پلمب آن زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام‌عدالت مشخص شد؟ پرونده قاچاق یک میلیون و ۷۱۶ هزار لیتر نفت کوره یارانه‌ای بر روی میز تعزیرات خراسان‌رضوی دامنه نوسان بورس محدود شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) ۶۰ لیتر سهمیه بنزین خردادماه امشب واریز می‌شود وجود ۵۶۰ هزار واحد خالی در کشور
سرخط خبرها

از خوردن گوشت و جگر دام بلافاصله بعد ذبح خودداری کنید | تب کریمه کنگو در کمین است

  • کد خبر: ۳۶۴۸۳
  • ۰۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۸
از خوردن گوشت و جگر دام بلافاصله بعد ذبح خودداری کنید | تب کریمه کنگو در کمین است
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و موادغذایی اداره کل دام‌پزشکی استان خراسان رضوی گفت: گوشت بعد ذبح باید حتما ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری و بعد مصرف شود.
طنین همتی| شهرآرانیوز، دکتر محمود قربان‌زاده با حضور در نشست خبری با موضوع نظارت‌های بهداشتی دام‌پزشکی در روز عید قربان با تأکید بر اینکه شهروندان بیماری مشترک انسان و دام را جدی بگیرند، توصیه کرد: وقتی اسمی از بیماری مشترک انسان و دام گفته می‌شود، تنها بیماری‌های شایع تب مالت و کریمه کنگو به ذهن‌ها خطور می‌کند، درحالی‌که ما ۸۳۲ بیماری مشترک انسان و دام داریم که اگر بهداشت رعایت نشود، کنترل این بیماری‌ها سخت خواهد بود.

وی گفت: ۳۱ درصد وزن زنده هر دام ضایعات دورریز آن است که در صورت ذبح دام در خانه امکان دفن آن‌ها وجود ندارد و ممکن است خوراک حیوانات شود که این هم خود عامل آلودگی و ازدیاد حیوانات ولگرد می‌شود.

این مقام مسئول با تأکید بر رعایت هرچه بیشتر بهداشت در زمان ذبح دام در روستا‌ها یادآور شد: در بحث روستا‌ها توصیه‌ای که به مردم این مناطق داریم، این است که محل ذبح دام را طوری انتخاب کنند که امکان شست‌وشو داشته باشد و دامی که انتخاب می‌کنند سرحال باشد و علائمی از بیماری در حالات دام مشاهده نشود. به‌ویژه اینکه دام از کنه عاری باشد و خون ریخته‌شده بلافاصله شسته شود و بعد شست‌وشو با مقداری آهک و وایتکس محل ضدعفونی شود.

وی ادامه داد: در مناطق شهری توصیه می‌شود حتما از کشتارگاه برای ذبح دام استفاده شود. در غیر این صورت بعد ذبح دام اندام‌های مصرف‌نشدنی آن را حتما در گودالی با عمق یک‌ونیم متر با آهک بپوشانید و به هیچ عنوان آن را خوراک حیوانات نکنید.

وی افزود: بسیاری از این اندام‌ها حاوی کیست‌های انگلی است که وقتی خوراک سگ یا گربه شود، سیکل زندگی انگل تکمیل می‌شود و باعث ازدیاد انگل‌ها و تکثیر آن‌ها می‌شود.

وی توصیه کرد: بانوان به هیچ عنوان لاشه دام را پاک‌سازی نکنند. قصاب نیز حتما از دستکش استفاده کند و اگر در حین قصابی دست زخمی شد، بلافاصله دست را ضد‌عفونی کند و کار را ادامه ندهد و در صورت اینکه بعد چند روز احساس سردرد یا علائم شدید سرماخوردگی کرد، به پزشک مراجعه کند و تاریخ ذبح دام را بیان کند.

این کارشناس در حوزه دام در ادامه بیان کرد: اگر بر روی دام کنه‌ای مشاهده شد، در صورت امکان از ذبح دام خودداری کنید و سعی نکنید کنه را با دست از دام جدا کنید. این کنه‌ها، چون خون می‌خوردند و باد می‌کنند، خیلی‌ها کنجکاو می‌شوند و ممکن است کنجکاوی کودکان باعث شود این حشرات عامل بیماری شوند و با ترکیدن این کنه‌ها و پاشیدن آن بر روی بدن، عاملی برای بیماری کریمه کنگو شود.

وی تأکید کرد: نکته مهمی که باید گفته شود، این است که گوشت تازه و جگر تازه نباید بلافاصله مصرف شود و باید ۲۴ ساعت در دمای یخچال باشد، اما اشتباهی که مردم مرتکب می‌شوند، این است که گوشت تازه را مستقیم به فریزر منتقل می‌کنند که همین نقطه سرمای زیر صفر به هیچ عنوان آلودگی گوشت را برطرف نمی‌کند.

وی افزود: در صورتی که جگر را تازه مصرف می‌کنید، حتما آن را سرخ کنید، چون نیم‌پزکردن آن هم می‌تواند عامل آلودگی باشد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->